Všetky Vaše otázky ohladne chiptuningu
Pravidlá fóra
Prispevky su automaticky premazavane 60dni od posledneho zobrazenia.
Prispevky su automaticky premazavane 60dni od posledneho zobrazenia.
-
Autor témy - Moderátor
- Dátum registrácie: 19 Feb 2009, 18:05
Ahoj všetci. Toto je miesto, kde rád odpoviem na všetky Vaše otázky ohľadne úprav motorov (ak budem vedieť
).
-
- Dátum registrácie: 20 Feb 2009, 13:23
ahoj sarkan, ja len ze sa ti chcem podakovat za to ako si mi chipoval to bravo, bol som 9.1.09 oficialne na STK a EK a vsetko bez problemov , namerane hodnoty boli este mensie ako priemer , sice neviem ci si ma pametas ,lebo si mi to cipoval 8.4.2008
, take strieborne brafco

-
Autor témy - Moderátor
Rado sa stalo. Niečo si spomÃnam, jedno Bravo po čipe som naÅ¡iel aj na youtube. Nie je to to Tvoje?
-
- Dátum registrácie: 20 Feb 2009, 13:23
tak mam aj ja nejake to video na youtube
ale ci to je presne ono neviem , inak pred tou emisnou som tam 2dni dozadu nalial aditivum proti dymivosti a bolo to uplne super,inak som naozaj spokojny, a asi tyzden dozadu som bol pozriet jeden inzerat, na chlp rovnake bravo jak mam ja , malo nabehane cez 320tis km, bol som sa na nom odviezt a mozem povedat ze auto bez chipu neni auto
, to JTDcko bolo uplne mrtve , nevedel som ci idem bicyklom,alebo autom 

-
- Hlavný Administrátor
- Dátum registrácie: 18 Feb 2009, 13:57
- Kontakty:
Kolko vies vydolovat hp s cipom? Ja rozmyslam ze najprv kupim vacky, dam spravit nerezove zvody a ten diel po kat a potom dam chip. len tie vacky stoja asi 17tis ceskych
furt lepsie ako origo autodelta 80tis :roll:

Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark, Black Line
EX Alfa Romeo 156, 2.5 V6 24V, 3.0 swap, CosmoBlue, 17" GT, XYZ Supersport Coilovers, AMA Exhaust Systems - Equal lenght downpipes and tail section
EX Alfa Romeo 156, 2.5 V6 24V, 3.0 swap, CosmoBlue, 17" GT, XYZ Supersport Coilovers, AMA Exhaust Systems - Equal lenght downpipes and tail section
-
Autor témy - Moderátor
MyslÃÅ¡ z benziňáku, či z dieselu? U dieselu je to 15-20% navrch, dá sa samozrejme aj viac, ale to sú marketingové hodnoty... U benzÃnu je to podľa otáčok. Ak sa podarà zdvihnúť krútiaci moment o 7-8%, je to super. Potom posunieÅ¡ obmedzovač a máš v podstate nárast výkonu okolo 10-20%. Bez posunu obmedzovača dosiahneÅ¡ 5-10%.
-
- Hlavný Administrátor
- Dátum registrácie: 18 Feb 2009, 13:57
- Kontakty:
Ano pri benzine som myslel. Inak ani neviem kde ma V6 seriovy strop tusim niekde na 7.5 alebo 8tis ot. s vackami a chipom to kam az pojde 

Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark, Black Line
-
Autor témy - Moderátor
Pokiaľ máš ostré vačky a stÃhajú ventilové pružiny, tak otáčky by Å¡li navýšiť do takých hodnôt, aby stredná piestová rýchlosť nebola kritická, to znamená, že u V6 max. + 800ot/min.
-
Autor témy - Moderátor
Čip sa nemontuje, ale prepisuje sa jeho obsah, teda softvér, ktorý riadi motor. Dá sa tým výrazne zvýšiť pružnosť motora i jeho výkon. Životnosť to skracuje, ale miera je závislá od vodiča, od takmer nulového skrátenia (väčÅ¡inou) až po výrazné, najmä pri zanedbávanà servisu, drastickom Å¡týle jazdy a jazde v extrémnych podmienkach. Takže áno, čiptuning znižuje životnosť, ale nie tak významne ako zlý vodič. Motor s dobre urobeným čipom a rozumným vodičom najazdà dajme tomu namiesto 800tis km iba 780 tis km. Zato nenačipovaný motor s "ničiteľom", ktorý mu Å¡liape na krk studenému, predlžuje výmeny oleja, vypÃna motor pred vychladnutÃm turba, jazdà dlhodobo na plný plyn, ten nevydržà ani 250 tis km.